Драмска секција (рад, таленат, дружење и забава)

 Драмска секција (рад, таленат, дружење и забава)

 Драмска секција (рад, таленат, дружење и забава)

Циљ свих ваннаставних активности у нашој школи, а нарочито драмске секције је, да кроз игру и дружење, деца развију свoј таленат, изразе своју креативност, а пре свега, да слободно време искористе за стицање нових знања и јачање самопоуздања.

Током целе школске године ученици драмске секције виших разреда, учествовали су на низ манифестација и догађаја у самој школи и локалној заједници.

Међутим, оно што је обележило ову школску годину је свакако,  дружење са наставницима и децом из Основне школе „ Мирослав Букумировић Букум“ из Шетоња. У оквиру манифестације СМАГОШ , одржано је такмичење ученика основних школа на коме је наша школа наступила представом „Побуна у библиотеци“ и освојили  награду за најбољу колективну игру.

Осим што су кроз своју едукативну представу  публику подсетили колико је важан одлазак у библиотеку и свакодневно читање и чување књига, наши млади глумци, имали су прилике да се друже са својим вршњацима и упознају нову средину.

Колико је то дружење и пријатељство било успешно, показује и чињеница да су нам гости из Шетоња ускоро дошли у посету. У оквиру Еразмус пројекта и међународне сарадње са колегиницама из Португалије, прилику да се гошћама представе имале су и колегинице Сузана Станковић и Анђела Флорић у присуству деце и родитеља из школе „ Мирослав Букумировић Букум“. У четвртак 11. маја,  драматизација књижевног дела „Покондирена тиква“, изведена је за ученике 4. разреда, као и за ученике виших разреда, који су истог дана могли да погледају и представу  другара из школе,  које су припремиле наставнице Анђелка Јанковић и Јелена Милојевић.

Обе представе су испраћене громким аплаузом, уз присуство родитеља и наставника,  а ђаци су међусобно дружење наставили у школи, где су имали прилике да присуствују манифестацији „ Мај месец математике“. Овај догађај је осмишљен и реализован као својеврсни сајам игара, где су ученици кроз вршњачко учење били одлични домаћини и едукатори и гостима на креативан, занимљив и  пре свега иновативан начин,  пренели стечено знање.

Била је ово и прилика да колеге у пријатељској атмосфери размене искуства о сарадњи и начину функционисања двеју школа, али и о међународној сарадњи и Еразмус пројектима, који се у нашој школи успешно спроводе и реализују.

У жељи да се ова сарадња и дружење настави, надамо се да ћемо и наредних година имати занимљиве сусрете, где ћемо сви заједно моћи да  развијамо своје креативне и имагинативне потецијале и тако проширимо видике и унапредимо социјалну културу, како деце, тако и одраслих.