Добијене националне ознаке квалитета за два eTwinning пројекта – „Моја планета“ и „Ускрс“

Добијене националне ознаке квалитета за два eTwinning пројекта –  „Моја планета“ и „Ускрс“

Добијене националне ознаке квалитета за два eTwinning пројекта – „Моја планета“ и „Ускрс“

Наставници Јелена Милојевић и Ивана Аранђеловић Томић, постигли су значајан успех у раду на eTwinning пројектима.  Добијене националне ознаке квалитета за пројекте ,,Моја планета” и ,,Ускрс” су признање за њихов изванредан рад и ангажованост у развоју интеркултурне компетенције, одрживости и међукултурног разумевања. Овај успех је такође признање и за све колеге које су учествовале и учиниле ове пројекте посебно занимљивим и успешним. Више о самим пројектима и радионицама можете прочитати на нашем школском сајту у претходним објавама од 18. и 22. априла 2023. године.

Пројекат 1: ,,Моја планета”

Пројекат ,,Моја планета” био је посвећен Дану планете Земље и имао је за циљ подизање свести о важности одрживости и одговорности према нашој природи. Ученици су сарађивали са школама из различитих земаља како би разменили информације и идеје о одрживом развоју и заштити животне средине.

Пројекат ,,Моја планета” освојио је националну ознаку квалитета у септембру 2023. године. Ова награда потврђује изванредан рад наставника и ученика у подизању свести о важности одрживости и заштити наше планете.

Наставници који су учествовали су: Ивана Аранђеловић Томић, Јелена Милојевић, Наташа Васић, Душица Стојановић, Јелена Грбовић, Светлана Танасковић Илић, Снежана Голубовић, Ивана Ђуричковић, Дејана Радивојевић, Катарина Станковић, Драгица Матејић, Весна Бранисављевић Радивојевић.

 

Пројекат 2: ,,Ускрс”

Пројекат ,,Ускрс” фокусирао се на размењивање традиција и обичаја повезаних са Ускрсом међу ученицима из различитих култура и земаља. Након овог упознавања, ученици су једни другима слали честитке за Ускрс. Кроз овај пројекат, ученици су имали могућност да боље разумеју и поштују различитости у обредима и обичајима света.

Пројекат ,,Ускрс” освојио је националну ознаку квалитета у септембру 2023. године. Ова награда признаје посвећеност наставника и ученика у проширивању својих хоризоната и разумевању културних различитости.

Наставници који су учествовали: Јелена Милојевић, Ивана Аранђеловић Томић, Марија Јовић Стевановић, Снежана Голубовић, Маја Лакетић, Катарина Станковић, Милица Павловић, Драганка Јанковић, Мирјана Димић, Душица Стојановић, Јелена Грбовић, Соња Тројановић, Анђелка Јанковић, Гордана Миленковић, Милан Милошевић, Немања Кнежевић.