Дисеминационине активности у оквиру акредитације Eразмус – тематска недеља: Васкрс

Дисеминационине активности у оквиру акредитације Eразмус – тематска недеља: Васкрс

У периоду од 22 – 26. 04. 2024. године ученици од првог до осмог  разреда из издвојених одељења у Прњавору, Бадњевцу, Жировници, Кијеву и матичној школи у Баточини су имали различите активности у оквиру тематске недеље : Васкрс. Ово је још једна у низу дисеминационих активности акредитације Erasmus.

Ученици су кроз презентацију упознати са различитим обичајима везаним за Васкрс код других народа и упоређивали са српским обичајима.

Организована је игра „Лов на јаја“ где су ученици тражили скривена јаја у којима су се крила различита питања вазана за дату тему. Питања су повезивала различите наставне предмете и ученици су активно учествовали у њој.

Кроз друштвене игре ( игре меморије, икс-окс…), осмосмерке, укрштенице, бојанке, слагалице, скривалице, песмицу „Људи ликујте“ и причу „Три васкршња јајета“  ученици су целе недеље повезивали и утврђивали градиво из свих наставних предмета, али и развијали и свест о значају даривања и праштања.

Сваки дан у току недеље је имао посебан значај. Ученици су у оквиру радионица на којима су бојили јаја,правили честитке,играли васкршње игре,цртали,правили пано,показали изванредну креативност. Учитељица Катарина Станковић је реализовала обуку учитељици Драганки Јанковић и наставници енглеског језика Маји Лакетић за рад на апликацији Goosechase, на којој су оне направиле игру за ученике, чиме су и ученици обучени за рад на апликацији и успешно урадили задатке који су били везани за тему Васкрс.

Остарена је одлична сарадња са наставницима који предају ученицима одржане су заједничке игре са ученицима, учитељицама,  наставницом енглеског језика, али и родитељима.

У току ове тематске недеље успели смо  да кроз интегративну наставу  објединимо и остваримо све циљеве које смо планирањем предвидели у акредитацији а то су: ИКТ, мултикултурализам, одрживи развој,вештина комуникације, инклузија.

Овим пројектом смо успели да укључимо све разреде и скоро сва издвојена одељења.

Реализатори пројекта:

-Маја Лакетић-проф.енглеског језика

-Катарина Станковић –проф.разредне наставе

-Ивана Ђуричковић-проф.српског језика

-Душица Стојановић-проф.српског језика

-Милица Павловић-проф.разредне наставе

-Мирјана Димић-професор разредне наставе