Дисеминационе активности у оквиру Еразмус акредитације у Средњој школи „Ђура Јакшић“ у Рачи

Дисеминационе активности у оквиру Еразмус акредитације у Средњој школи „Ђура Јакшић“ у Рачи

Дана 23. маја 2024. године, Милан Милошевић, Милица Павловић, Катарина Станковић и Наташа Васић, испред Тима за Еразмус+ пројекте наше школе, посетили су Средњу школу ,,Ђура Јакшић“ у Рачи, у оквиру дисеминационих активности. Циљ ове активности био је пренети стечена искуства током недавних Еразмус мобилности и инспирисати друге колеге да се укључе у сличне пројекте.

Присутним наставницима су у виду презентације представљена знања стечена у оквиру три мобилности у којима је наш тим учествовао у претходном периоду: ,,Europeаn School for All Children“ у Барселони, ,,Job shadowing“ у Манреси и ,,ICT tools for а Creative and Collaborative Classroom“ у Фиренци.

На презентацији смо детаљно описали сваку мобилност, истакли кључне активности и поделили искуства. Посебан фокус био је на размени најбољих пракси и идеја за унапређење наставе.

Присутни наставници су показали велико интересовање за наша искуства и активно учествовали у дискусији. Повратне информације су биле изузетно позитивне.

Дисеминација искустава показала се као ефикасан начин за дељење знања и инспирисање колега. Уверени смо да ће ова активност допринети ширењу свести о значају међународне сарадње у образовању.