Гости из Чешке у основној школи у Баточини

Гости из Чешке у основној школи у Баточини

Гости из Чешке у основној школи у Баточини

Велика нам је част да најавимо почетак сјајног међународног Еразмус+ пројекта ,,Let’s learn actions not facts – ways to improve language skills, communication skills and digital competences” са школом ,,Нова Вес” из Чешке. Током две недеље 14 ученика виших разреда из ове школе дружиће се са ученицима наше школе и похађати редовну наставу, као и бројне планиране занимљиве активности, а у пратњи својих наставница Маркете Ваврове и Терезе Јабуркове.  Сарадњу са овом школом започела је професор енглеског језика у нашој школи Марија Јовић Стевановић током Еразмус обуке у Пољској, која је претходног дана у Београду дочекала ученике и наставнике из Чешке. Првог дана посете нашој школи директорка школе др Снежана Ђорђевић пожелела је добродошлицу гостима и упутила их у начин рада наше школе, као и успехе наших ученика, наставника, стручне службе и менаџмента. Ученице седмог разреда наше школе одржале су презентацију и представиле ученицима из Чешке нашу државу и школу. Касније су ученици наставили са похађањем часова редовне наставе, а у школи је организован тим ученика асистената који ће им за време посете помагати у сналажењу и комуникацији у школи.
Наставници Ненад Јовановић и Јелена Милојевић одржали су тимски час техничког образовања и историје на тему научника и струје и подстакли ученике из Чешке на активно учешће на часу кроз групни рад са ученицима наше школе.
Биће ово фантастична прилика за развијање језичких вештина, дружење, стварање нових пријатељстава, развијање мултикултуралности и јачање мотивације свих ученика.