Активности у школи другог дана међународне посете

Активности у школи другог дана међународне посете

Активности у школи другог дана међународне посете

Током другог дана посете наставница из Португалије нашој школи, одржан је званични састанак са директорком школе Снежаном Ђорђевић. Наставнице су говориле о начину организације њихове школе, занимљивим пројектима и актуелним проблемима, али су постављале и питања на ове теме везана за нашу школу. Гошће су уручиле и симболичне поклоне са грбом њихове школе и захвалиле се на топлој добродошлици од стране наших ученика и свих запослених.

У наставку посете наставнице Алис и Елизабет посетиле су час музичке културе наставника Небојше Петровића у петом разреду под називом ,,Међународни омладински центар” који је имао за циљ спајање људи и учење о другим културама кроз музику и покрет. Ученици су били врло активни, а у активностима на часу су им се придружиле и наше гошће које су на крају заиграле и традиционално српско коло.

Уследило је такмичење ученика осмог разреда у предузетништву, везано за истоимени предмет, а у организацији наставника Марка Илића. Ученици су представили своје идеје и изуме, практично на лицу места, али и кроз презентације. Сваки тим је имао представника групе који је уз помоћ наставница енглеског језика претходно припремио резиме пројекта на енглеском језику. Наставница Елизабет је са једним од ученика из Брзана, који зна француски, комуницирала и на овом језику.

Чланови ученичких предузећа говорили су о идеји својих производа, материјалима, циљној групи, предностима, цени и начину рекламирања и тиме показали прави предузетнички дух. Победник такмичења била је екипа ,,Borderland” одељења 8-1, друго место заузела је екипа ,,Glovehouse” 8-2, a треће екипа ,,In Joy” одељења из Бадњевца.

Током шестог часа, наставнице из Португалије присуствовале су тимском часу енглеског и немачког језика, историје и географије у организацији наставница Иване Томић Аранђеловић, Наташе Васић, Јелене Милојевић, Дејане Радивојевић Пекић, Саре Милановић и Снежане Голубовић. Ученици шестог разреда су међусобно постављали питања на енглеском и немачком језику на тему континената, a наставнице су комбиновале различите иновативне методе и видео записе кроз музику, игру и ИКТ алате што се изузетно допало нашим гошћама, а и на овом часу ученици су били симултани преводиоци.

У завршном делу данашње посете, наставнице, учеснице Еразмус пројекта ,,Towards a better school”, посетиле су час математике у трећем разреду, професора разредне наставе Милијане Петровић. На часу је коришћена апликација Plickers, ученици су сарађивали у групама и радили задатке на више нивоа. Ученици су, такође, са учитељицом изненадили гошће симболичним поклонима и цвећем.

За нама је још један успешно спроведен дан међународне посете, а сутра обилазимо издвојено одељење наше школе и водимо гошће у обилазак природних и културолошких знаменитости у нашем крају.